Visszatérő kérdés, hogy duguláselhárítás esetén mennyi garanciát vállalunk. Nos, semennyit és a miértjét azonnal ki is fejtem bővebben, megelőzve ezzel a vitákat.

Mitől lesz dugulás?

Dugulás általában két fő okból alakulhat ki dugulás. Idézőjelesen ide lehet venni harmadiknak a csőtörést, de az nem annyira gyakori eset és arra alapvetően sem lehet garanciát vállalni.

Visszatérve az eredeti felálláshoz, az kettő ok közül talán a gyakoribb az a szakszerűtlen szerelés. Szakszerűtlen szerelés alatt sokan arra gondolnak, hogy kóklerekről és lehúzásról van szó, pedig egyáltalán nem így van. Többségében idő és energia megtakarítás céljából a 45 fokos könyökök helyett 90 fokos könyököket használnak, akár egymás után többet is. Ezzel az a probléma, hogy ezekben a könyökökben nagyon egyszerűen leül a kosz, zsír, meg akármi más, ami a háztartásban a lefolyóba kerül. Később ebből fog kialakulni a dugulás. A kivitelezésből fakadóan záros határidőn belül újra jelentkezni fog a dugulás, ami nem azért történt, mert a duguláselhárító rosszul végezte a munkát. Mivel a szakember nem lát be a falak mögé, hogy miként lett kialakítva a rendszer, ezért nem vállal rá garanciát, hiszen senki sem szeret ingyen dolgozni más butasága miatt.

A másik, szerencsére egyre kevésbé előforduló eset, amikor a háztartásokban „spórolás” címszó alatt nem használnak elegendő mennyiségű forró vizet vagy akár egyáltalán nem is használnak. Sajnos az a tévhit járja, hogy hideg vízzel mennyi pénzt meglehet spórolni, de ez csak addig igaz, amíg nem jelentkezik az első dugulás. Ugyanis ilyenkor a megspórolt pénzt a duguláselhárító szakember zsebébe rakjuk és magunknak okoztunk kellemetlenséget. Megfelelő hőmérsékletű és mennyiségű forró víz nélkül a zsír ugyancsak megtelepszik a rendszerben, ami duguláshoz vezet. Gondolom mindenki számára világos és egyértelmű, hogy ilyen esetekben miért nem vállal garanciát senki.

Sok helyen látni a garanciális duguláselhárítást

Rengeteg cég hirdetésében látni, hogy garanciát vállalnak az általuk elvégzett duguláselhárításra. Ez azonban nem fedi a valóságot (tisztelet a kivételnek), ugyanis a helyszínen „megállapítják”, hogy sajnos ilyen-olyan indokkal, de mégsem garanciális problémáról van szó. A miértekről fentebb olvashat bővebben. Szóval összességében elmondható, hogy az ügyfél csalogatáson kívül egyéb szerepe nincs az ilyen kiírásoknak.

Jó-jó, de akkor miben bízhatok?

Jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, hogy rendben, a garanciát elengedtem, de akkor mi a biztosíték arra, hogy az elvégzett munka jó? Én csak saját magamból tudok kiindulni. Nálam az a helyzet, hogy addig nem hagyjuk el az ügyfél lakását, amíg a probléma meg nem oldódott. Minden esetben többszörösen leteszteljük a rendszer, hogy úgy működik, ahogy annak működnie kell. Az ügyfélnek is megmutatjuk és amikor ő is rábólint, hogy igen, ez jól működik, akkor a munkát lezártnak tekintjük.

Mosogató esetén többször felengedjük a mosogató tálcáját vízzel, majd leengedjük azt. Ha a WC dugult el, akkor többszöri alkalommal lehúzzuk és nagyobb mennyiségű WC papírt dobunk bele, hogy megakad-e a rendszerben. Ha családi házról van szó és van tisztító nyílás, akkor azon keresztül megmutatjuk az ügyfélnek, hogy a papír kiment a csatornába, így biztosan elment a dugulás is.