24/7 ELÉRHETŐSÉG

HÍVJON MOST: +36 70 268 7547

24Hour Callout

CALL NOW: 1-800-123-456
Víz szerelő munka közben

Mitől lesz dugulás egy háztartásban?

Több, mint 20 évnyi duguláselhárítás után úgy érzem, hogy nyugodt szívvel el tudom mondani a 2 fő okot, amiért a háztartásokban dugulás keletkezik.

Nos az egyik fő indok a szakszerűtlen szerelés. Ez alatt nem feltétlenül arra kell gondolnia, hogy átverték és olyan ember csinálta, aki egyáltalán nem értett hozzá. Sokkal inkább olyan apróságokra, hogy idő és energia megtakarítás céljából a 45 fokos könyökök helyett a szerelője 90 fokos könyököket használt, akár egymás után többet is. Ezzel csak az a probléma, hogy ezeken a helyeken telepszik meg a rengeteg kosz, zsír és miegymás, ami később duguláshoz vezet.

A másik fő indok (és inkább ez a probléma gyökere az esetek túlnyomó többsgében) az, hogy nem használ elegendő mennyiségű és forróságú vizet. Sajnos általános tévhit, hogy azzal, hogy kevés, ráadásként hideg vízben takarít az ember, azzal rengeteg pénzt lehet spórolni. A szomorú valóság ennél kicsit árnyaltabb. Tény, hogy egy ideig jól néz ki a megspórolt pénz a perselyben, viszont amikor oda kerül a sor, hogy dugulás van, akkor sajnos akár a megspórolt pénz többszörösét is kifizetheti az ember.

Duguláselhárító szer, tényleg működik?

Nem, sajnos nem. Sok esetben csak ront a helyzeten, ha valaki használja. Természetesen nem arról van szó, hogy ezek a lötyik teljes mértékben átverések és csak a naív vásárló lehúzására szolgálnak. Hanem inkább arról, hogy az emberek nem tájékozódnak, mielőtt használatba vesznek ilyen “csoda szereket”, ugyanis a legtöbben egyszerűen beleöntik a lefolyóba és várják a csodát. Azt már elfelejtik, hogy az oldószer mellé tetemes mennyiségű vizet is le kéne engedni, különben összeállhat a csőben és olyan kemény lesz, mint a beton. Onnantól kezdve már a csőgörény se tud vele mit kezdeni, előtte tűz forró vízzel kell locsolni, amíg az anyag meg nem lágyul egy picsit, hogy a spirál átvágja magát rajta és leverje a csőben lerakodott szer többi részét is.

Mit tegyek, ha utol ért a baj?

Az első és legfontosabb, hogyha már bekövetkezett a dugulás, akkor lehetőleg ne öntsön bele se ecetet, se hipót, se savat és végképp ne öntse tele a duguláselhárító csoda szerrel. A problémát megelőzni kell, utólag kezelni házilag sajnos nem lehet. De ne aggódjon, van megoldás, ráadásul nem is olyan drága, mint gondolná, legalábbis ha engem választ. Hívjon fel az oldalon feltüntetett telefonszámon, mondja el problémáját (lehetőleg minél pontosabban) és onnantól kezdve idő kérdése, hogy elhárítsam dugulását.

Az árakról és egyéb feltételekről a duguláselhárítás árlista menüpontban tájékozódhat.

Kérjen visszahívást

Hívjon Bármikor!

24/7 rendelkezésre állás, ünnepnapokon is

HÍVJON MOST: +36 70 268 7547